The World Geography Quiz Question and Answer



1) Which European nation is called the Land of 'Thousand Lakes'?

Ans: Finland


2) Which canal is called the 'Gate-way to the Pacific'?

Ans: Panama Canal


3) Who is the first person in this world to reach Mount Everest?

Ans: Sherpa Tenzing, Edmund Hillary.


4) Mention the first religion of the world?

Ans: Hinduism.


5) Who was the first president of the U.S.A?

Ans: George Washington.


6) Who was the first Prime Minister of Britain?


Ans: Robert Walpole.


7) Mention the first country to win  football world cup?

Ans: Uruguay.


8) Which is the first shuttle to go in space?

Ans: Columbia.


9) Which is the first country to host the modern Olympics?

Ans: Greece.


10) Who was the first man to have climbed Mount Everest twice?

Ans: Nawang Gombhu.


11) Who was the U.S president to resign presidency?

Ans: Richard Nixon.


12) Who was the first man  to fly into space?

Ans: Yuri Gagarin(Russia)


13) Who was the first person to sail round the world?

="font-family: georgia, 'times new roman', serif;" data-blogger-escaped-style="font-family: "georgia" , "times new roman" , serif;">Ans: Magellan.


14) Who was the first European to reach China?

Ans: Marco Polo.


15) Who was the person to fly aeroplane?

Ans: Wright Brothers.


16) Which is the first spacecraft to reach on Mars?

Ans: viking- 1


17) Which is the largest river of the world?

Ans: Amazon.


18) Which is the longest river of the world?

Ans: Nile.


19) Which is the largest lake of the world?

Ans: Caspian Sea


20) Which is the largest continent of the world?

Ans: Asia.


21) Which is the largest Ocean of the World?

Ans: Pasific.


22)Which is the largest river island of the world?

Ans: Majuli(Asom)
Previous
Next Post »

Comment with Facebook